06 Wrzesień 2010 21:10
Zobacz temat
TanieRajdowanie.pl :: Rallye Cup :: ERZETKA
 Drukuj temat
BK w Czechach
majkos
Dodany dnia 05-04-2009 23:49
Użytkownik

Data rejestracji: 01.11.08

mirat napisał/a:
Panowie ale w regulaminie jest napisane:
Must interrupt all electric circuits and stop the engine. Must be manageable from the inside as well as
outside. The switch from the outside must be placed on co-driver's side and must be marked by redthunder in blue white-circumscribed triangle with side size about 12

wyłacznik pradu tylko i wyłacznie od strony pilota!!!

No to musze po angielsku regulamin przeczytać - w wersji czeskiej jest napisane - "od stronu jezdcu" - czyli kierowcy, bo pilot to po czesku vspouljezdec. Poczytamy zobaczymy Smile Dzięki za info
Pozdrawiam

EDIT- faktycznie w wersji angielskiej regulaminu wyłacznik od strony pilota Smile Czyli montaż łatwiejszy bo tam dużo miejsca. Czyli dla Czechów po kierowcy stronie, a dla "innostranców" po pilota stronie hehehehehehe. Dzięki Mirat Smile

Pozdro
Edytowane przez majkos dnia 05-04-2009 23:58
CC 1.1 gr.... chyba już A

subary
Dodany dnia 06-04-2009 10:20
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 16.11.08

ale panowie, wszystko się zgadza.....
dla angoli po stornie pilota, bo przecież u nich umysłowy po lewej siedzi...................
im słabsze hamulce, tym dalej zajedziesz

m_seicento
Dodany dnia 21-05-2009 16:22
Nowicjusz

Data rejestracji: 21.05.09

Witam wszystkichSmile
Od jakiegoś czasu przygotowuję się do startu w Czechach no i zbieram informacje z różnych źródeł. Przeglądałem też forum i mam kilka pytań.
1) Jak to jest z tym oklejaniem szyb. W warunkach technicznych jest informacja, że szyby muszą być oklejone przezroczystą folią ale z zewnątrz??
2) Poruszaliście też kwestię zapinek - czy muszą być zarówno na masce jak i na pokrywie bagaznika?
3) Jeśli chodzi o ten wyłącznik prądu - wyjaśniło się na którejś z eliminacji po której stronie on powinien być?
4) Czy sprawdzany jest poziom głośności podczas rajdu?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Każda informacja może być cennaSmile Jeśli jest coś co wydaje się Wam istotne to też śmiało piszcieSmile
Jak mi coś przyjdzie do głowy pozwolę sobie jeszcze zapytać.

Pozdrawiam serdecznie!

Majster
Dodany dnia 21-05-2009 18:37
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 26.10.08

1) musi byc oklejone - oby nie za ciemne Pfft
2) zapinki tez musza byc
3) ja mam po prawej - a to z racji konstrukcji auta
4) nie ma u nich czegos takiego jak ja duzo db Smile w klasach h skody maja tlumiki poza autem czy tez pod progami i smigaja bez zderzakow np Pfft

to z mojego puktu widzenia .....
projekt M3.....

nie ma
m_seicento
Dodany dnia 21-05-2009 19:32
Nowicjusz

Dzięki za szybką odpowiedź.
Jeszcze jedno przyszło mi do glowy teraz: nazwiska na szybie muszą być?
Aha i jak to jest z tymi slickami w końcu? Czy slicki rajdowe mogą być? Czyli nie całkowicie gładkie? Albo takie ze znaczkiem "E" przejdą?

pozdrawiam

Majster
Dodany dnia 21-05-2009 23:48
Awatar

Użytkownik

co do nazwisk to nie musza, a opony nie moga byc gladkim slikiem lecz tylko te ktore maja fabrycznie naciecie bieznika
projekt M3.....

nie ma
winimoto
Dodany dnia 22-05-2009 13:31
Awatar

Administrator

Ale fajnie, w końcu się coś ruszyło na stronce. Kolego "m_seicento" napisz coś o autku.
www.wini-motorsport.pl

www.wini-motorsport.pl
m_seicento
Dodany dnia 23-05-2009 16:29
Nowicjusz

Co do autka to jest to Seicento 1.1. Niestety póki co niczym spektakularnym nie mogę się pochwalić. Jeśli chodzi o silnik to moc ok 70KM więc często brakuje..Sad Ale i tak czasami udaje się powalczyć z silniejszymi rajdówkami. Zawias: Bilstein i sprężyny H&R. Klatka Baran.
W moim przypadku to jeśli uda się wystartować będę się nastawiał przede wszystkim na naukę i zbieranie nowych doświadczeń. Bardzo bym chciał przejechać się po dłuższych odcinkach i zobaczyć jak to jest. Od wielu lat startuje w kjs-ach i trochę mi się przejadłyWink
Pewnie będę miał jeszcze wiele pytań w trakcie przygotowań więc pozwolę sobie zapytać specjalistówSmile
Póki co dziwne wydało mi się oklejanie szyb z zewnątrz a nie od środka.. ale widocznie tak ma być;P

pozdrawiamSmile

Majster
Dodany dnia 23-05-2009 22:40
Awatar

Użytkownik

szyby okleja sie od srodka auta jak kazda inna folie Smile pozdro
projekt M3.....

nie ma
mirat
Dodany dnia 21-02-2010 19:56
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 10.01.09

Czy to prawda ze RC dogadał sie z FAS w sprawie BK? gdzieś mi to mignęło na ewrc.cz (szukałem by dac link i nic.....)- szczególnie zwracać uwagę będą na kwestie bezpieczeństwa-klatka zgodna z załącznikiem J, gaśnice, mocowania foteli. chodzi o to ze tam napisali ze badania ma przeprowadzać delegat z FAS z przedstawicielem RC.
Edytowane przez mirat dnia 21-02-2010 20:30
BRAT ale nie PITASmileGrin

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - CM

Zawsze można mieć swoje zdanie tylko trzeba mieć odwagę je wyrazić...

gumarally
Dodany dnia 21-02-2010 21:16
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 17.11.08

nic nowego w tamtym roku tak bylo. ale niesadze ze jest 100% zgoda czy porozumienie. z tego co udalo mi sie zrozumiec org. RC informuje zawodnikow z lic. ze moga byc im odebrane za starty w RC.
JUZ NADCHODZI CZAS WIELICH ZMIAN

mirat
Dodany dnia 21-02-2010 21:31
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 10.01.09

tu dokładnie chodziło o to by poprawić jakość bezpieczeństwa- taki był sens tego co czytałem. ze jeśli klatka to tylko zgodna z załącznikiem J- każda przeróbka poza załącznik- wykluczenie, ze mocowania takie jak w reg itp itd
BRAT ale nie PITASmileGrin

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - CM

Zawsze można mieć swoje zdanie tylko trzeba mieć odwagę je wyrazić...

gumarally
Dodany dnia 21-02-2010 21:58
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 17.11.08

niewiem co czytasz. sledze to dos dokladnie i nic takiego niewyczytalem, ale moze i lepiej bo coniektore klatki to takie lichawe sa
JUZ NADCHODZI CZAS WIELICH ZMIAN

Krzysiek
Dodany dnia 23-02-2010 16:02
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 18.03.09

gumarally napisał/a:
niewiem co czytasz. sledze to dos dokladnie i nic takiego niewyczytalem, ale moze i lepiej bo coniektore klatki to takie lichawe sa

Masz racje niektórych ponosi fantazja! i budują sobie trumnę , zamiast chronić jest przeciwnie. Dobrze by był gdyby przestrzegali Tego załącznika J i kontrolowali klatki!
www.rallyforyou.pl

Przeskocz do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.45 296,358 Unikalnych wizyt