|
start
|
| winimoto |
Dodany dnia 14-01-2009 17:00
|

Administrator

Data rejestracji: 26.10.08
|
Poczekamy zobaczymy. Ja osobiście życzę 1000km OS-owych dla startujących w 3D-L i gumowych drzew. Oby tych imprez było jak najwięcej.
www.wini-motorsport.pl |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 14-01-2009 17:44
|
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 14.01.09
|
Dzieki za kilka odpowiedzi, a z tym R1 to duzo osob nie skorzystalo z tego co ja wiem, moze dla tych ktorzy rzeczywiscie mieli glebsze kieszenie. A pytanie jeszcze co do kublow, czy moga to byc kubly bez homologacji ktore robi malo znana firma speed ze skoczowa?? moze ktos kojarzy tzn kiedys to bylly kubly speed teraz chyba nazwa sie zmienila na mirco. |
| |
|
|
| winimoto |
Dodany dnia 14-01-2009 17:53
|

Administrator

|
Spoko przejdą BK o ile będą dobrze przymocowane.
Po ostatnim "dzwonie" Majstra widzę że nie ma różnicy jaki kubełek wsadza się do auta , mówię o przedziale do 1200zł. To taki sam badziew. On miał Sparco Rev i fotel pękł.
www.wini-motorsport.pl |
| |
|
|
| Majster |
Dodany dnia 14-01-2009 18:12
|

Użytkownik

|
mirco raczej nie przejdzie ... bo sa strasznie miekkie z tego co widzialem i jak bedzie ci szarpal za fotel to sie zdziwi.A co do Sparco Rev to mial on troszke naskakane i moze dla tego puscil
projekt M3..... |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 14-01-2009 18:15
|
Początkujący użytkownik

|
Tym bardziej ze sadze ze firma mirco robi naprawde solidne kubly, wzoruja sie glownie na modelach sparco, i gdyby nie inne naszycia to mozna powiedziec ze sa identyczne a cenowa roznia sie znacznie tzn 1/4 ceny Sparco. Dla zainteresowanych wklejam linka do allegro z produktami tej firmy, nie jeden z was pewnie by byl mile zaskoczony wykonaniem gdyby sie dowiedzial ze sa one robione w zwyklym malym garazu, u nas na slasku sa jednak sprzedawane na szeroka skale. http://allegro.pl/my_page.php?uid=1810986 |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 14-01-2009 18:17
|
Początkujący użytkownik

|
Majster musze cie zaskoczyc, Fotele mirco sa twardsze od bimarco dakar, ktory mielismy dla porownania. |
| |
|
|
| LukaszW |
Dodany dnia 14-01-2009 19:03
|

Użytkownik

Data rejestracji: 30.10.08
|
Potwierdzam to są naprawde dobre fotele |
| |
|
|
| gumarally |
Dodany dnia 14-01-2009 19:47
|

Użytkownik

Data rejestracji: 17.11.08
|
ja jezdzilem na fotelach no-name tyle ze nowe kupilem za 740 para i przechodzilo. odziwo byly sztywniejsze od poprzednich sparco |
| |
|
|
| Cegla |
Dodany dnia 14-01-2009 19:57
|
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 07.01.09
|
Majster napisał/a:
mirco raczej nie przejdzie ... bo sa strasznie miekkie z tego co widzialem i jak bedzie ci szarpal za fotel to sie zdziwi.A co do Sparco Rev to mial on troszke naskakane i moze dla tego puscil 
Majster a ja Ci powiem, że przejdzie bo od jakiegos czasu ja miałem taki zamontowany ze swojej strony u Andrzeja w EVO. Miałem Recaro ale Mirco było większe i wygodniejsze, a i nawet dacha przeżył bez uszkodzeń... Nigdy nie robili problemu na BK. Wiecie pewnie jak dobrze trafisz w baobab to homologowane Sparco nie uradzi , choć oczywiście nikomu nie życzę  |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 14-01-2009 20:30
|
Początkujący użytkownik

|
No dobra pomijajac juz to, powiedzcie mi teraz jak maja byc zamontowane, wiem ze wg zał "J" szyny powinny byc przykrecane do seryjnych otworow w karoseri samochodu, jezeli nie tzn jezeli wiercisz dziury w karoseri w innym miejscu nalezy dac od spodu karoseri i od gorwy podkladki o grubosci chyba 5mm, moje pytanie, czy moga one byc jakkolwiek zamontowane grunt zeby sie nie gibaly itd, zeby byly stabilne?? czy musza byc wg zalacznika?? |
| |
|
|
| winimoto |
Dodany dnia 14-01-2009 20:45
|

Administrator

|
Powiem, a raczej napisze. Zamontuj tak żeby były sztywne i tyle. Pamiętaj jednak że jedziesz tym autem grubo ponad 100km/h i masz z boku pasażera jakby nie było. O dzwon nie trudno a resztę sobie dopowiedz. Rozsądek przede wszystkim i bezpieczeństwo. Jakim autem będziesz startował?
www.wini-motorsport.pl |
| |
|
|
| gumarally |
Dodany dnia 14-01-2009 23:46
|

Użytkownik

|
[b]szymOOn napisał/a:[/ W tym powinno być lepiej bo już są jakieś kalendarze a i pojawi się komunikat, że homologacja auta nie jest wymagana
Symonie z calym szacunkiem ale w 2008 tez byl kalendarz. z naszych obliczen zorganizowanie RD3-L niema szans przy "O-1" zejsc ponizej 12000 zł. a wpisowe za 10 km/os to max 300 zł ( niesadze ze bedzie mniej) to przyznasz ze jakas parodia jest, to na niejednym KJS-ie jest wiecej km miedzy pacholkami.niemyslcie ze jestem zle nastawiony do 3L tylko do chorego regulaminu. jak se pzrypomne KJS w 2006 r to twierdze ze mogo by tk pozostac i nie potrzeba by bylo robic akiejs 3L ktora nie wystartuje. |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 15-01-2009 01:17
|
Początkujący użytkownik

|
gumarally napisał/a:
niemyslcie ze jestem zle nastawiony do 3L tylko do chorego regulaminu. jak se pzrypomne KJS w 2006 r to twierdze ze mogo by tk pozostac i nie potrzeba by bylo robic akiejs 3L ktora nie wystartuje.
hola hola, ja jestem strasznie negatywnie nastawiony do 3l... jest to dla mnie bez sens, nastepny krok pzm do zniechecania mlodych ludzi do tego sportu, a po za tym powstaje duze pytanie PO CO?? zeby zaoszczedzic na budowie samochodu pare groszy bo moze byc utracona hom.?? a jak ktos planuje starty wyzej?? co z tego ze wpisowe jest nizsze?? z tego co wiem byly dwie edycje ale nikt nie wie bo bylo to prowadzone pod nazwa "rajdowy debiut" wszyscy jechali na koniec stawki pomieszani na hurra bez pomiaru czasu... Czy jest to sens?? MOzna tak dyskutowac ale jak dla mnie nie ma pozytywnych argumentow na 3L. kiedys sie fajnie zapowiadalo, ale zrobila sie z tego zwyczajna smierdzaca kupa... |
| |
|
|
| gumarally |
Dodany dnia 15-01-2009 11:20
|

Użytkownik

|
BoxX: z tego co napisales to jestes negatywnie nastawiony do regulaminu 3L a nie samego pomyslu ze jest potrzeba stwozenia szybszego KJS-u takich mini OS-ow ale na szczeblu amatorskim a nie pseudo zawodowym |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 15-01-2009 12:48
|
Początkujący użytkownik

|
Z tym ze 3L powstala nie z mysla zastapienia KJS, tylko niby przygotowanie mlodych kierowcow do tras oesowych, mniejsza liczba kilometrow, mniejsze koszta, mniejsze wymagania, o mnie za mnie niech sobie jest ta 3L ale to niech wtedy zlikwiduja pacholkolandie!! jezeli ktos zacznie mowic o bezpieczenstwie to wspomne ze istnieje cos takiego jak supersprinty, tyle ze tam nie ma zapoznania sie z ksiazeczka czasowa, dojazdowki, bk, strefy itd, chociaz w cyklu BMKA w kjs paranoja bylo juz stworzenia parku zamknietego dla samochodow... Wszyscy krytykowali i wysmiewali, pewnie daje racje a co, to niech zrobia jeszcze BK2 i strefe serwisową Nie no powiedzcie sami to jest czysty nonsens co sie dzieje w polsce, pojedyncze automobilkluby nie byly w stanie zorganizowac zwyklego KJS'u przesuwajac impreze kilka razy albo odwolujac ja calkowicie, Barborka Cieszynska to byla tragedia, podam wam przyklad wlasnie z tego rajdu, opony z kolcami byly DOZWOLONE, mimo to mowiono kierowca inaczej i nie poinformowano o tym fakcie nikogo... Dlaczego?? akurat pogoda sie tak drazstycznie zmienila z chlopaki jechali praktycznie po LODZIE, kto byl ten widzial co sie dzialo, pierwszay odcinek zaraz z rana odwolali puszczaja ostatni na wieczor ktory byl najgorszy 6 zalog wycofalo sie ze wzgledu na to ze nie potrafily wjechac pod jedna mała goreczke Dobrze wiem ile to jest pracy i zaangazowania stworzenia rajdu, ale jak juz to czemu nie sa tworzone tak jak kiedys, Przeciez automobilklub Cieszynski organizowali najbardziej prestizowy i i jeden z najbardziej znanych rajdow cyklu RSMP w wisle, z leggendarnym odcinkiem przez bialy krzyz badz salmopol jak kto woli. A PZM chce sie popisac wymyslajac 3L... Projekt mogl byc fajny, bo dobrze sie zapowiadal, ale nie do konca dobrze przemyslany... Prosze was jestem naprawde zdesperowany tym co sie u nas dzieje... zrobilem licencje i co teraz dupa dawaj do 3L... Na takich zasadach to ja dziekuje.... Mam swoje zdanie, kombinowalem z tym wszystkim na wszelkie sposoby no i doszlem do wniosku ze w polsce nie ma co jezdzic, zostaly niemcy, slowacja i czechy... |
| |
|
|
| Dexter |
Dodany dnia 15-01-2009 12:52
|
Administrator

Data rejestracji: 15.10.08
|
A jak takie ściganie wygląda za zachodnią granicą?
 |
| |
|
|
| gumarally |
Dodany dnia 15-01-2009 15:09
|

Użytkownik

|
BoxX: to ja Ci powiem tak. za to ze startuje w CZ i sie negatywnie wypowiadam na forach. zostalem skreslony z listy nagrodzonych za starty w DMO. to jest wsumie jednoznaczne z tym ze niemam szans wystarowac w PL chocby w KJS-ach.ja to juz niewiem co o tym mam myslec smiac sie ,plakac,niewiem naprawde niewiem. |
| |
|
|
| gandalf |
Dodany dnia 15-01-2009 15:29
|
Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 29.12.08
|
Panowie jak to w kocnu jest? mogą jechac CC/SC z1.4 16V czy 1.2 8V i kit car ? |
| |
|
|
| Dexter |
Dodany dnia 15-01-2009 15:31
|
Administrator

Data rejestracji: 15.10.08
|
gumarally: oczywiście że śmiać
 |
| |
|
|
| BoxX |
Dodany dnia 15-01-2009 16:13
|
Początkujący użytkownik

|
Najlepiej wszystko naraz, bo jak komus mozna zabronic miec swoje zdanie?? mozna powiedziec ze strach przed takimi robi swoje... |
| |
|